Ali je cena zemeljskega plina ugodna?

Lahko bi rekli da ja. Cena zemeljskega plina je odvisna od porabe posameznega odjemalca, pogodbe, ki je bila sklenjena s podjetjem, ki plin dobavlja ter splošnim dogovorom.  Cena zemeljskega plina za odjemalce, ki plin uporabljajo skozi vse leto je bistveno nižja od tistih, ki jih dobijo sezonski odjemalci, ki plin koristijo zgolj za ogrevanje zaradi boljših izkoristkov. Cena se seveda skozi vse leto spreminja na podlagi naftne formule in vrednosti ostalih derivatov na ameriškem trgu.

Kdaj pa kdaj se zgodi  tudi to da se cena zemeljskega plina odraža tudi na podlagi povpraševanja na trgu. Takrat vrednosti plinskih indeksov zelo poskočijo kupci pa vseeno poskušajo zbarantati dobre cene. Če se želite zaščititi pred nihanjem cen je možen dogovor z dobaviteljem, ki vam v pogodbi omogočajo fiksne cene plina, ki se z količino spreminja. Plin je namreč postal hibridni produkt , ki ga borze rade usklajujejo s cenami naftnih derivatov na trgu.

cena zemeljskega plina

Uporaba plina je v Sloveniji na voljo že vrsto let. Ker je cena zemeljskega plina relativno nizka so ga ljudje začeli uporabljati v različnih industrijah za različne namene. Potrebno je posebej poudariti, da je plin lahko tudi nevaren, vendar samo v primeru, da se z njim ne ravna po predpisih. Ker je brez vonja je namreč možna zastrupitev ter kot posledica tudi smrt.

Podjetje Geoplin je v Sloveniji glavno podjetje za dobavo plina. Prek velikih plinovodov to podjetje že vrsto let s plinom oskrbuje večji del Slovenije. Cena zemeljskega plina tudi tukaj niha vendar se lahko z dogovorom za fiksne cene zelo uskladite. Dobava plina po mnenju zadovoljnih strank vedno poteka nemoteno. V primeru težav pa se lahko obrnete tudi na njihovo servisno ekipo, ki bo odpravila vse težave na vaši napajalni napravi. Pohitite ter si naročite ugodno rešitev  za ogrevanje že danes. Kontaktirajte podjetje Geoplin in preverite ponudbo ter naročite namestitev plinskega sistema v vaš dom.