David Vidrih: Kenija in Tanzanija

Moj večni navdih je lepota narave. V toliko letih in mnogih potovanjih se še kar nisem navadil na vse veličasten prizore, ki mi jih vedno znova nudi narava. David Vidrih: nepoboljšljiv romantik. Kot vedno v svojih prispevkih, bom tudi danes napisal nekaj o naravnih lepotah. Tanzanija je meni zelo ljuba destinacija. Tam sem doživel enega najlepših možnih safarijev, povzpel pa sem se tudi na streho Afrike, Kilimandžaro. Da, jaz, David Vidrih sem se povzpel na Kilimandžaro. Na ta dosežek sem kar ponosen, saj kljub dobri formi ni to ravno najlažji vzpon. No, odvisno po kateri poti greš. Torej, David Vidrih, preidi na dejstvo. Pokrajina me je enostavno začarala. Na obrobju mogočne gore, po pokrajini so posuti kraterji, med njimi pa ogromne črede čudovitih živali.

Ogledal sem si lahko zebre, noj, slone, žirafe, gnuje in antilope. Prizori so bili kot iz pravljice. Vmes se razprostirajo čudovita jezera, ki živalim nudijo prostor za počitek in možnost da se odžejajo. Poleg safarija pa sem seveda moral še nekaj časa preživeti z Masaji.

To ljudstvo živi zelo preprosto in njihovo razmišljanje in način življenja ti da dosti materiala za razmišljanje o našem načinu življenja in vrednotah. Ko sem na potovanjih sem drug David Vidrih, kot pa tisti fant, ki je v Sloveniji. Po vsakem potovanju si moram vzeti malo časa zase in temeljito razmisliti o novo pridobljenem znanju in prepričanjih. Vedno govorim o tem, vendar naj razložim. Zato, ker recimo Masaji ne živijo s svojimi ženami še ne pomeni, da jaz ne bom živel s svojo bodočo ženo ali kaj podobnega. Vprašanja so mnogo globlja, saj to, kar jaz vidim na potovanjih so ustaljeni vzorci določenih ljudstev in narodov. Bolj me presenečajo medsebojni odnosi, neizrečene besede, želja po življenju in zadovoljstvo z majhnimi stvarmi. Pri nas smo tako obremenjeni z materialnimi dobrinami in neko zahodnjaško vizijo ljubezni, da smo že na začetku obsojeni na nesrečo. Če David Vidrih ne prinese svoji ljubljeni enkrat na teden vrtnice in ji za rojstni dan ne podari nakita, to pomeni da je ne ljubi ali še huje; njeni prijateljici je partner za rojstni dan kupil diamant.

David Vidrih - Kenija in Tanzanija

David Vidrih – Kenija in Tanzanija

To, da David Vidrih vsak dan pomije posodo, ker ve, da njegova ljubljena tega ne mara ali da ima dodatno službo, da jo bo lahko peljal na potovanje na Zanzibar pa tudi nima večjega smisla. Štejejo le materialne pozornosti. Mnogi fantje in dekleta se boste našli v teh zapisih, zato vam polagam na srce, da se osvobodite in poklanjajte svoj čas, ljubezen, naklonjenost in pomoč. Sčasoma bodo ljudje okoli vas dojeli, da je ravno to tisto, kar dejansko v življenju potrebujejo.

Vsak David Vidrih tega sveta želi namreč osrečiti svojo partnerko, družino, prijatelje in ostale ljubljene. Vprašanje pa je, ali ljudje v naši okolici cenijo male geste pozornosti in ljubezni. Se razume, včasih je potrebno pokloniti tudi rožo. Ta roža pa najlepše diši, če je utrgana iz vrta ali iz travnika, medtem ko sta na sprehodu. Malo v razmislek … Sreča je v majhnih stvareh.