Verjetno vsi kmetje, ki se preživljajo s pridelovanjem različnih pridelkov zelo dobro poznajo listne uši, ki jim lahko kaj hitro uničijo veliko pridelka v kolikor niso dovolj pazljivi. Listne uši lahko zelo močno poškodujejo rastlino, ki je nato nezmožna narediti cvet, ki ji omogoča, da se normalno razvija. V kolikor se rastline ne morejo normalno razvijati, od njih ne bo nobene koristi za kmete, kar je seveda zelo slaba novica, ker se običajno kmetje preživljajo s prodajo svojega pridelka. Listne uši lahko tako zelo močno vplivajo na zaslužek, ki ga ima na koncu leta kmet, saj mu zelo hitro uničijo velik del v kolikor ni dovolj pazljiv. Listne uši se razvijajo oziroma razmnožujejo zelo hitro, zato jih je potrebno čim hitreje uničiti, ko se enkrat opazi, da so prisotne na naših rastlinah.

listne uši

Te lesne uši pa ne uničujejo samo rastlin, ki imajo nek pridelek, pač pa uničujejo tudi rastline, ki so namenjene za okras, kar seveda prav tako ni dobro, da jih uničijo, saj se nekateri ljudje zelo trudijo, da bi imeli čim lepše rastlinje okoli njihove hiše. Listne uši se lahko znebimo, seveda pa je za to potrebnih kar nekaj špricanj, ki jih bodo odgnala oziroma pomorila. Najboljše je, da vsaj preventivno poškropimo rastline, za katere nas je strah, da bi jih listne uši lahko napadle, saj bomo tako preprečili, da bi dejansko jih.

V kolikor ne veste kakšno škropilo uporabiti se obrnite na kakšnega človeka oziroma strokovnjaka, ki ima na tem področju veliko izkušenj. Ljudje, ki se že več let ukvarjajo s kmetijstvom vam bodo znali zelo dobro povedati katera škropila so kvalitetna in katera ne, kar pa je podatek, ki ga skoraj morate vedeti v primeru, da ne želite uničiti svojega lastnega pridelka. Listne uši se nahajajo skoraj povsod, zato resnično poskrbite za svoje rastline.