Danes je boleče grlo že kar pogosto, ponavadi ga povezujemo z bolečim žrelom ali pa ko gre za vnetje grla ali pa žrela, največkrat je tu razlog vnetje obeh. Na https://www.nadlani.si/zdravje/bolece-grlo/ imate članek, ki bo to stvar zelo podrobno predstavil. To vsekakor ni prijetna zadeva, ampak ravno nasproti. Seveda ima tudi boleče grlo siptome, tako kot druge bolezni, ti so pekoč občutek v žrelu, boleže požiranje, hripavost glasu, bolečine pri samemu govorjenju, praskanje v žrelu, oteklost sluznice itd.

boleče grlo

Torej siptomov je zares dovolj, zaradi teh je potrebno da obiščemo zdravnika, da nam bo ta pomagal se te zadeve najhitreje znebiti. Ponavadi vneto in hudo boleče grlo spremlja tudi zadebeljena sluznica, hkrati pa se nam poveča tudi izločanje sluzi, kar pa vodi do nadležnega kašlja in pa hripavosti, ki nas razdražuje.

Zagotovo se sprašujete, kaj vse dejansko lahko ta zadeva povzroči. Torej boleče grlo na lahko pripelje do tega, da je prizadeto celotno ali pa samo delček našega grla. V obeh primerih so razlog bolečega grla mikrobi, ti so največkrat kar virusi, lahko pa tudi bakterije in glivice, te so seveda manj pogoste. Vnetje grla pa se lahko tudi dodatno poslabša zaradi dražečih snovi iz našega okolja, naše želodčne kisline iz požiralnika in drugi različni fizikalni dejavniki, kot pa so naprimer prevroč ali pa prehladen zrak, pijača in hrana. Vsekakor pa je lahko boleče grlo tudi posledica različnih alergij ali pa izcedka iz nosu.

Zdravimo pa ga lahko s tem, da popijemo zelo veliko toplih tekočin, v lekarni pa nam ponujajo razne rastlinske pripravke za lajšanje draženja v našem žrelu. Tu pa je zelo pomembno tudi to, da dobro poskrbimo za prehodnost našega nosu. Ko pa so to bolečino povzročile bakterije, potem je zadeva drugačna in sicer v tem primeru nam bo zdravnik pripisal antibiotike, bolečino pa si lahko vseeno lajšamo z rastlinskimi pripravki in pa toplimi tekočinami.