Tablični računalniki

Dandanes imajo že skoraj vsi tablične računalnike, s katerimi se lahko počne veliko stvari. Pred nakupom se morate pozanimati kako zmogljiv tablični računalnik sploh poTablični računalnikitrebujete. Na tržišču imate zelo veliko takih “igračk” s katerimi si krajšate čas in skoraj popolnoma nadomestite prenosni računalnik.

Če želite kupiti tablični računalnik in še ne veste katerega bi izbrali, vam bo tale stran v pomoč. Naj povemo, da je najbolj pomemben del pri tablici zaslon. Torej so pri nakupu najbolj pomembni kriteriji za velikost zaslona, vrste matrike, ločljivost in način zaznavanja dotikov. Če želite udobno uporabo vam priporočamo, da si kupite vsaj 9-palični zaslon. Večja kot bo ločljivost, bolj ostra in naravna bo slika. Če je možno, si izberite tablico z IPS matriko, ki vam bo nudila bolj vidne kote. Za ostalo strojno opremo boste morali presoditi sami. Ko kupujete tablico, vam priporočamo vsaj 2-jedrni procesor, čeprav so na trgu že 4-jedrni. Priporočljivo je tudi to, da ima tablični računalnik vsaj 1GB delovnega spomina. Potem je dobro, da ima vsaj 16GB pomnilnika za shranjevanje raznoraznih aplikacij in podobno.

Operacijski sistem je odvisen od znamke izdelka. Se pravi, če se boste odločili za Applov iPad, boste imeli operacijski sistem iOS. Že več kot 1 leto se prodajajo tablični računalniki z windows 8. Android pa boste uporabljali na vseh ostalih tablicah.

Danes dobite tablični računalnik že za slabih 100€. Če pa se odločate za vrhunskega, boste morali za njega odšteti 1.000€ in več. Ali se sedaj sprašujete koliko odšteti za kakovosten tablični računalnik?
Lahko rečemo da za 400 do 600 evrov najdete tablico priznanega proizvajalca, ki bo zadovoljil praktično vse vaše potrebe.