Tekaški čevlji Salomon Speedcrosss

V kolikor ste pred nakupom novih tekaških copat in iščete dober, kvaliteten copat za tek izven urejenih podlag, so tekaški čevlji Salomon Spedcross zagotovo ena izmed možnosti, ki vas ne bo razočarala. So eni izmed najbolj prepoznavnih modelov za tek po brezpotju. Na tržišču se pojavljajo že vrsto let, kar pomeni, da so bili med uporabniki dobro sprejeti. Vsako leto pa imamo možnost izbire med novejšimi in nekoliko bolj izpopolnjenimi modeli. Tako so v zadnjem letu med najbolj priljubljenimi modeli Speedcross 4, Speedcross Pro in Speedcross Vario.

Speedcross

Vsi zgoraj našteti Salomon čevlji imajo to značilnost, da so v prvi vrsti namenjeni teku po neurejenih podlagah. Kakšen kilometer asfalta boste tudi z lahkoto premagali. Vsekakor pa je najbolj pomembna naloga linije Spedcrosss zagotavljanje prvovrstnega užitka na teku po gozdu, na nekoliko bolj mehki podlagi. Ne glede na vremenske pogoje, v suhem in mokrem vremenu se bodo Salomon Spedcross izkazali za vrhunskega trening partnerja. V primeru mokrih ali zimskih razmer, je priporočljivejša uporaba copatov z GTX membrano, ki bodo vaše stopalo ohranjali suho in toplo.

Odličen Contagrip podplat z optimalno postavitvijo čepkov na spodnji strani podplata bo zagotavljal dober oprijem, stabilnost in vzdržljivost. Torej same pomembne lastnosti podplata pri teku, ki jih bo izkušen tekač znal ceniti. Petni del ter jezik copata sta prav tako posebno oblikovana, da zagotavljata dober občutek tudi po več urah tekanja. Ne zaostajajo tudi pri blaženju. S posebnimi tehnologijami zagotavljajo absorbiranje ob vsakem udarcu in maksimalen prenos energije iz petnega dela v odriv, kar občutimo ob teku navzdol, ko se zdi, da copat teče kar sam od sebe. Za zavezovanje uporabljajo sistem Quicklace, ki zagotavlja hitro in enostavno zavezovanje z enim samim potegom. Sama vezalka pa je iz kevlarske nitke, kar obljublja dobro stabilnost in oprijem stopala v copatu, ter zmanjšano možnost neprestanega odvezovanja copata.

Tekaški Salomon čevlji Speedcross so modernega in atraktivnega videza, tako da jih lahko mirne vesti uporabljate tudi za vsakodnevne opravke. Na voljo so moški, ženski in otroški modeli v različnih barvah in velikostih. Naj vas od njihovega nakupa ne odvrne nekoliko višja cena, saj boste za ta denar dobili vrhunski copat, ki ga boste lahko uporabljali več let.