Logično je, da se vsak otrok najbolje potrudi v naročju svojega starša, vendar to ni vedno mogoče. Na poti, torej med vožnjo, mora biti otrok pripet v avtosedežu, kar seveda vsakemu otroku ne odgovarja najbolj. Poleg tega je najvarnejše mesto za avtosedež na zadnjem sedežu avtomobila, zaradi česar je še dlje od svoje mame ali očeta, kar lahko povzroči še večjo nejevoljo. Otroški avtosedeži namreč niso primerni za nameščanje na sopotnikov sedež, saj lahko varnostna blazina, ki se sproži ob trku, otroka smrtno poškoduje, zato se s tem ni za šaliti.

Otroški avtosedeži
Otroški avtosedeži so zagotovo nekaj, kar je med vožnjo treba uporabljati in glede tega ni nobene druge rešitve, saj je to najbolj varno za otroka. Ne zadošča, da otroka med vožnjo držite v naročju in je ta pritrjen z istim varnostnim pasom kot vi. V primeru prometne nesreče se naletna teža namreč tako poveča, da otroka zagotovo ne boste mogli zadržati, saj se ob tem ustvari ogromna sila, zato otroka praktično ne morete zavarovati. Otroški avtosedeži so torej edina rešitev za ustrezno varnost vašega otroka v avtomobilu. Ne dovolite mu, da se med vožnjo odpne in se prosto premika po avtu ter tako moti vašo osredotočenost na vožnjo ter spravlja v nevarnost tako sebe kot tudi vas. Bodite odgovoren starš in poskrbite za varnost svojega otroka!

Torej otroški avtosedeži obstajajo z razlogom – zgolj in samo ustrezen varnostni sedež bo lahko otroka zares dobro zaščitil v primeru prometne nesreče, zato si nikar ne zatiskajte oči in ogrožajte otrokove varnosti. Zavedajte se, da morate biti svojemu otroku za zgled in ga tako že od prvega dne učite, da se mora med vožnjo pripeti z varnostnim pasom ter da je njegovo mesto v avtosedežu in ne kjerkoli drugje v avtu. Tudi sami bodite med vožnjo vedno pripeti z varnostnim pasom ter z nevarno vožnjo ne ogrožajte tako sebe kot drugih.